Hitvallásunk


A Nők Világa® – Női Coaching segít abban, hogy önirányítottan, autonóm módon és harmonikusan tudjuk megélni nőiségünket. A reális önértékelés érdekében fontosnak tartjuk, hogy mindenki maga ki tudja választani, melyek azok az elvárások, amelyeknek valóban meg szeretne felelni, hiszen a női élet területein való sikeresség hátterét képező testi-lelki harmóniát csak reális elvárások mentén lehet megtalálni. Ehhez a sikerhez fontos, hogy saját nemében legyen jelen az ember az életében és saját nemének megfelelő eszközrendszert birtokoljon.

 

Mindannyian szeretnénk jól működő párkapcsolatot, egészséges, kreatív és boldog gyereket, olyan hivatást, amelyben jól érezzük magunkat és büszkék lehetünk az eredményeinkre, mégis manapság mindezek megvalósítása szinte lehetetlennek tűnik.

A médiából, a munkatársaktól, a környezetünkben élő emberektől olyan sokféle elvárás árad felénk, hogy sokszor úgy érezzük, képtelenek vagyunk mindegyiknek megfelelni. Számos hamis tudat, mítosz él a társadalomban, amelyek irreális elvárásokat támasztanak a nők felé. Az irreális elvárások sokféle problémát okozhatnak: önértékelési és szorongásos zavarokat, sőt nemegyszer pszichoszomatikus tüneteket!

 

Valóban meg kell felelnünk ezen, sztereotípiák mentén fogalmazódó elvárásoknak?

 

A reális önértékelés érdekében fontosnak tartjuk, hogy mindenki maga ki tudja választani, melyek azok az elvárások, amelyeknek valóban meg szeretne felelni, hiszen a női élet területein való sikeresség hátterét képező testi-lelki harmóniát csak reális elvárások mentén lehet megtalálni. Ehhez a sikerhez fontos, hogy saját nemében legyen jelen az ember az életében és saját nemének megfelelő eszközrendszert birtokoljon.

 

Miért kell manapság tanulni a női harmóniát?

 

A régi időkben a nők nem iskolában sajátították el a női élet rejtelmeit, hanem az együtt élő generációk tagjai adták át egymásnak tapasztalataikat. Akkoriban egy 8 éves kislány a mindennapokban láthatta, amint 18 éves nagynénje megismerkedett vőlegényével, ahogyan a kapcsolatukat alakította, majd az újszülött csecsemőjét gondozta. A mai kor embere azonban kiscsaládban nő fel, ezért nem látjuk nagyanyáink, nagynénéink mintáit, melyek utánzásával elsajátíthatnánk a párkapcsolat alakításának alapvető készségeit.

 

A nő feladata a párkapcsolat, a család, a társadalom, a jövendő generációk alakításában döntő fontosságú. Sok szerepnek kell megfelelnünk: feleségnek, anyának, barátnőnek, csábítónak, munkaerőnek, elhivatott szakembernek lenni egy időben?! Vajon túl sok dolog ez egyszerre vagy kivitelezhető?

 

Mindez nem egyszerű, és megvalósítása csak részben ösztönös, de tanulható és tanulandó!

Lap tetejére