A Nők Világa® – Párkapcsolati Analízis


 • Problémákkal szembesülnek a kapcsolatukban, de nem látják át, hogy valójában mi is a konfliktus gyökere?
 • Az egymással való normális beszélgetésre tett kísérleteik gyakran torkollnak veszekedésbe?
 • Nehézséget okoz az, hogy kifejezzék egymás felé érzéseiket és gondolataikat?
 • Igazán szereti a partnerét, mégis néha az őrületbe kergeti a viselkedése?
 • Előfordul, hogy napokig nem beszélnek egymással a sértettség és a megbántottság miatt?
 • Vagy úgy érzik, kiegyensúlyozott és örömteli párkapcsolatban élnek, és szeretnének tudatosan megtenni mindent azért, hogy ezt az állapotot meg is őrizzék?

 

A jó partnerkapcsolat kiépítéséhez szükség van néhány alapvető készségre és ismeretre – mint például konfliktuskezelési és együttműködési készségre, és hatékony kommunikációs technikákra –, azonban ritkán fordul elő, hogy a felek együtt, már a kapcsolatuk kezdetén (vagy netán külön-külön még az előtt) időt szakítanának ezek elsajátítására. A párok többsége akkor jelenik meg a párkapcsolati/házassági coachingon, amikor már kialakultak a problémák. De még ekkor sem késő!

Ha szeretnék fejleszteni készségeiket, megoldani a nézeteltéréseket, szeretnék az Önök között kialakult szakadékot felszámolni, és egy bensőségesebb, mélyebb és szeretetteljes kapcsolatra vágynak, a Párkapcsolati Analízis jó választás, mert lehetőséget biztosít arra, hogy mérlegeljék, mit várnak el egymástól és a kapcsolatuktól, valamint támogatja Önöket abban, hogy ezt meg tudják megvalósítani. Emellett személyes fejlődésüket is elősegíti, és ezáltal is gazdagítja kapcsolatukat.

 

A kommunikáció minősége kulcsfontosságú tényező, mely kihat a párkapcsolat, a családi élet működésére és minőségére, valamint meghatározza azt is, hogy a felek milyen színvonalon tudják kezelni a konfliktusokat. Ha a beszélgetést sérelmek, szélsőséges indulatok torzítják, az megnehezíti vagy egyenesen lehetetlenné teszi az együttműködést, a megoldáskeresést. Az egészséges és hatékony kommunikáció elsajátítása ezért az egyik legfontosabb pillére a Párkapcsolati Analízisnek.

A férfi és nő közötti különbségekből, illetve ezek figyelmen kívül hagyásából rengeteg párkapcsolati zavar fakadhat. A férfi és a nő különböző motivációkkal vannak benne egy kapcsolatban, mást tesznek bele, és mást vesznek ki belőle. A nők életében például nagyon hangsúlyos az örömokozó funkció: a nő azért főz, takarít, hogy örüljön a férje és a családja; azért öltözködik fel szépen, hogy tetsszen a férjének. A férfinak pedig világmeghódító, teljesítményorientált szerepe van. Ezen a két helyen gyakran el tud romlani egy kapcsolat: ha a férfi nem jelzi vissza a nő örömokozó funkcióját, akkor a nő sérül, amikor pedig a nő nem tükrözi vissza azt, amit a férfi teljesít, akkor a férfi sérül.

A párkapcsolatnak vannak olyan krízispontjai, melyek jórészt előre láthatóak, mivel a családi élethez többnyire hozzátartozó változásokhoz kötődnek (pl. összeköltözés, esküvő, első gyerek születése stb.). Ha ismerjük ezeket a krízispontokat, fel tudunk ezekre készülni, illetve fel tudjuk ismerni, hogy azért érezzük rosszul magunkat, mert krízisben vagyunk, és ekkor azonnal tudunk megoldást keresni, hogy kikerüljünk belőle.

Minden eredményes tanácsadás és terápia javítja a házasságot és a családi együttélést, és emellett hosszú távú következményei is nagyon lényegesek a felnövekvő gyerekek szempontjából, akikbe a családdal történt foglalkozás előnyös hatásai egészségesebb párkapcsolati mintákat építenek be. A szülői párkapcsolat modellje ugyanis tudattalanul beépül a gyerekekbe és a rossz minták zavarhatják a saját párkapcsolataikat (Buda Béla, 2006).

 

A Nők Világa® – Párkapcsolati Analízis például az alábbi problémák esetén alkalmazható:

 • kommunikációs és együttműködési zavarok;
 • házassági és családi konfliktusok (pl. a kapcsolat átalakulása, gyerekneveléssel kapcsolatos nézeteltérések, rokonsággal összefüggő problémák);
 • bizonyos életszakasszal, a családi élet változásaival kapcsolatos krízisek (pl. gyerekszületés, munkahely elvesztése, nyugdíjba vonulás, betegség, gyász);
 • hangulati zavarok, szorongás;
 • ismeretlen eredetű meddőség;
 • elhidegülés, szexuális problémák;
 • új szerelem, külső partner felbukkanása, féltékenység, megcsalás;
 • szétköltözés vagy válás tervezésekor a helyzet elemzésénél és feldolgozásánál;
 • válás, szakítás hatása a gyerekekre.

 

A Párkapcsolati Analízis egyik alapeleme, hogy képessé váljanak a konfliktuskezelésre. Minden családban vannak azonban megoldhatatlan problémák. El tudjuk ezt fogadni? Ennek az elfogadása is lehet egy sarkalatos pont.

 

A Nők Világa® – Párkapcsolati Analízis célja:

 • Elérni, hogy jobban jelen legyenek saját nemükben, női és férfi energiáikat jobban tudják használni.
 • Növelni és megőrizni az intimitást.
 • Kommunikációs készséget fejleszteni azért, hogy képesek legyenek konstruktív módon beszélgetni, vitatkozni.
 • Konfliktusmegoldó készség és konfliktustűrő képesség felmérése és fejlesztése.
 • Rugalmasság növelése: képesek legyenek meghallani a másik szükségletét.
 • Érzelemkifejezés és empátia fejlesztése.
 • Felmerülő gondolatok és érzések gyökerének megértése.
 • Az ismétlődő és zsákutcába futó viselkedési mintázatok megváltoztatása.
 • Egymás értékeinek elismerése, tisztelet egymás iránt.
 • Közös, ugyanakkor reális célok meghatározása, egy hosszú távú cselekvési terv kialakítása, melyet kitűznek maguk elé és közösen dolgoznak rajta.

 

Fontos tudatosnak és objektívnek maradni a kapcsolat jövőjét illetően. Előfordulhat, hogy a felek úgy döntenek, elképzeléseik, szándékaik, meggyőződéseik annyira különbözőek, hogy nem egyeztethetők össze egy hosszú távú párkapcsolat keretében.

 

Ne várjon addig, amíg túl késő lesz ahhoz, hogy segíteni lehessen párkapcsolatán! A boldog házasságért és a tartós párkapcsolatért tenni kell: tényleges odafigyeléssel, folyamatos karbantartással.

 

Kiknek ajánljuk A Nők Világa® – Párkapcsolati Analízist?

 • Gyakori konfliktusokat megélő pároknak, ahol a kapcsolatra sok vita és általános bizalomvesztés jellemző, ahol a felek dacolnak a múlt fájdalmas emlékeivel, de szeretnének ezeken túllépni, és hatékony kommunikációs és problémamegoldó eszközökre lenne szükségük.
 • Konkrét problémával küszködő pároknak, pl. elhidegülés, szexuális problémák, megcsalás esetén.
 • Elkötelezett pároknak, akik szeretnének mindent megtenni azért, hogy örömteli és sikeres legyen a kapcsolatuk, ezért hajlandók tudatosabban dolgozni, tanulni, fejlődni.
 • Boldog kapcsolatban élő pároknak, akik szeretnének olyan új utakat és módszereket megismerni, melyek által tovább fejlődhetnek, és még jobban elmélyíthetik szerelmüket.

 

Hogyan zajlik A Nők Világa® – Párkapcsolati Analízis?

A folyamat első állomása egy világszerte alkalmazott kérdőív (Prepare/Enrich) kitöltése majd a következő alkalmakkal ott kirajzolódó erősségek és növekedési területek átdolgozása. (Általában 4-6 alkalom.)

 

Mennyibe kerül A Nők Világa® – Párkapcsolati Analízis?

Az első alkalom (90 perc), amikor a kérdőív kitöltésére is sor kerül 18.000 Ft+Áfa, mely tartalmazza a kérdőív kiértékeltetésének költségét is, a következő alkalmak költsége 8.000 Ft+Áfa (60 perc) .

Szolgáltatóként kapcsolatban állunk több egészségpénztárral is, erről bővebben olvashat itt…

 

Információ és jelentkezés:

Ha felkeltette érdeklődésüket A Nők Világa® – Párkapcsolati Analízis, az alábbi elérhetőségeken vehetik fel velünk a kapcsolatot:

 

Soltész Krisztina

Telefon: 06 20 346 9839

E-mail: kriszta@anokvilaga.hu

Honlap: www.anokvilaga.hu

 

Szeretettel várjuk Önöket!

 

További kurzusaink

Lap tetejére